lördag 12 mars 2011

Gratinerad hummer!


 
 
 
 
 
 
 
 Antal portioner: 4
Färdigt på: 30 min
Ingredienser
Gratinerad hummer 2 st hummer, hel färsk (be få dem delade i fiskdelin)
4 msk smör, rumstempererat
1 st vitlöksklyfta, stor
persilja, färsk
parmesan i bit
1 tsk salt
Örtagårdssås 2 dl majonnäs
1 knippe basilika, färsk
1 näve ruccola
1-2 msk vatten
salt
peppar
Parmesansticks 2 st smördegsplattor, frysta
100 g parmesanost

1. Gratinerad hummer
Lägg upp den delade hummern på ugnsäkra fat, sätt ugnen på 270 grader.
2. Gör ett kryddsmör på rumsgraderat smör, färsk vitlök, finhackad persilja, tillsätt saltet.
3. Bred på smöret på halvorna.
4. Toppa hummer med färskriven parmesan.
5. Gratinera i 8-10 min i ugnen tills de fått fin brun färg.
6. Örtagårdssås
Lägg upp majonnäs i en skål, blanda de 3 örterna i en annan skål till en helt slät grön smet, tillsätt 1-2 msk vatten.
7. Lägg i majonnäsen, tillsätt salt och peppar efter smak
8. Parmesansticks
Tina smördegsplattorna, kavla ut dem till cirka dubbel storlek och dela dem på längden.
9. Pensla plattorna med uppvispat ägg.
10. Riv parmesanost på plattorna och rulla ihop dem på längden. Skär i bitar.
11. Grädda i ugn i 225 grader tills sticksen fått lite färg.
12. Pensla sticksen med ägg och doppa dem i riven parmesan
13. Servera hummerhalvorna tillsammans med nygräddade parmesansticks och örtagårdssås. Mums!


Denna förrätt är det vi ska göra i kväll och ja, den är snodd från halv åtta hos mig ;)
Tror den kommer smaka underbart!

Inga kommentarer: