Chokladbakelse!

50 g mörk choklad
50 g mjölkchoklad
100 g smör
1 dl socker
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk kakaopulver
Till servering: florsocker
vaniljglass
Bryt chokladen i bitar, hacka den och lägg i en skål.
Smält smöret i en kastrull.
Häll smöret över chokladen och rör om tills chokladen smält.
Vispa ägg och socker pösigt med ex. elvisp i en skål.
Rör i choklad- och smörblandningen.
Blanda vetemjöl, bakpulver och kakaopulver i en skål.
Sikta ner i chokladblandningen.
Smörj 4-5 portionsformar med lite smör. Smörj noga upp runt kanten.
Fördela chokladsmeten i formarna.
Formarna med chokladsmet till chokladbakelserna kan nu förvaras övertäckta i kylen eller frysen i väntan på att gräddas.
Vid servering: sätt ugnen på 200 grader.
Sätt in formarna med chokladsmet och grädda i 9 minuter för chokladbakelser med mycket lös chokladsås i mitten, 14 minuter för lite fastare med lös kärna och 18 minuter för rätt fasta chokladbakelser.
Ta ut och pudra över florsocker samt lägg en stor kula vaniljglass på varje chokladbakelse.
Servera ev. extra kulor vaniljglass i en skål bredvid.

50 g mörk choklad
50 g mjölkchoklad
100 g smör
1 dl socker
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk kakaopulver
Till servering: florsocker
vaniljglass
Bryt chokladen i bitar, hacka den och lägg i en skål.
Smält smöret i en kastrull.
Häll smöret över chokladen och rör om tills chokladen smält.
Vispa ägg och socker pösigt med ex. elvisp i en skål.
Rör i choklad- och smörblandningen.
Blanda vetemjöl, bakpulver och kakaopulver i en skål.
Sikta ner i chokladblandningen.
Smörj 4-5 portionsformar med lite smör. Smörj noga upp runt kanten.
Fördela chokladsmeten i formarna.
Formarna med chokladsmet till chokladbakelserna kan nu förvaras övertäckta i kylen eller frysen i väntan på att gräddas.
Vid servering: sätt ugnen på 200 grader.
Sätt in formarna med chokladsmet och grädda i 9 minuter för chokladbakelser med mycket lös chokladsås i mitten, 14 minuter för lite fastare med lös kärna och 18 minuter för rätt fasta chokladbakelser.
Ta ut och pudra över florsocker samt lägg en stor kula vaniljglass på varje chokladbakelse.
Servera ev. extra kulor vaniljglass i en skål bredvid.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar